Je wilt een vrouwencirkel starten en bent op zoek naar concrete handvaten:

  • Over hoe je een reeks kan opzetten 
  • Over het praktische organiseren van zo’n bijeenkomsten
  • Wat de do’s en don’ts van cirkelen precies zijn
  • Over hoe een sessie inhoudelijk stap voor stap kan verlopen
  • Wat het eigene is van ‘vrouwen onder elkaar’ -de kracht en de valkuilen
  • En wat als een vrouw altijd te laat komt? Of zich heel kritisch uitlaat?
  • Hoe je ervoor zorgt dat iedereen zich welkom voelt?

Elke startende cirkelvrouw heeft een lijstje van vragen. En wij bieden daar graag een antwoord op. Of liever, wij delen graag onze ervaringen en onze lessons learned. Zelf met vallen en opstaan verzameld. En nu bijeen gebracht in een traject van drie webinars, één Q&A en één live bijeenkomst.

webinar 1: Wat wil jij? En hoe pak je dat concreet aan?
Tijdens dit eerste blok nodigen we je uit om je concept heel scherp te krijgen.  We schotelen je allerlei vragen voor en helpen je om daar heldere antwoorden op te formuleren. Zoals bijvoorbeeld: Wat voor cirkelaanbod wil jij in de wereld zetten? Voor welk soort vrouwen? Wil je werken rond een thema? Of niet? Waar ga je bijeen komen? Met welke frequentie? Vervolgens gaan we nog een stapje verder en geven we je ook een handige checklist ‘praktische organisatie’. Die we je dan ook weer helpen te vertalen naar jouw eigenste praktijk. 

webinar 2: Cirkelen
Tijdens deze sessie besteden we uitgebreid aandacht aan de rituele aspecten van cirkelen en hoe die te vertalen in jouw cirkelconcept.
Cirkelen is een eeuwenoud ritueel. Met de vrouwencirkels stappen we in een traditie die verankerd zit in de geschiedenis van de mensheid. Het delen van verhalen rond een vuur. Het doorgeven van een praatstok of -steen. Het midden dat ons verbindt met een groter geheel. We geven je graag de fundamenten mee van deze bijzonder boeiende manier van samenkomen.(*) 
Daarnaast maken we ook tijd om samen met jou te bekijken hoe je deze wijsheid vorm kan geven in jouw cirkelaanbod. Wat betekent dit dan concreet voor het verloop van een door jou georganiseerde bijeenkomst?

webinar 3: Vrouwen onder elkaar die een groep vormen – hoe werkt dat?
Het groepsdynamische aspect van een vrouwencirkel staat tijdens deze module centraal. Hoe creëer je een groep waarin iedereen zich welkom en veilig voelt? Waarin elkeen zich durft uitspreken en ook mee bedding geeft aan de verhalen van de anderen?  We reiken je een eenvoudig doch krachtig concept aan dat je kan helpen om samen met je deelneemsters het groepsdynamische groeipad succesvol af te leggen.(*)

Daarnaast verdiepen we ons ook in de eigenheid van het ‘onder vrouwen’ zijn. Elke vrouw heeft daar haar persoonlijke geschiedenis mee. Een fijne, of een minder fijne. Bovendien spelen er naast persoonlijke ook archetypische aspecten aan het samenkomen onder vrouwen. We hebben elkaar in de loop van de tijden beschermd, verzorgd en gesteund, maar ook benijd, verraden en uitgestoten. Het is belangrijk om hier weet van te hebben.(*)

Live bijeenkomst: Integratie & cirkelritueel
Tijd voor jou! Deze module is blanco. Geen input meer van ons, alle ruimte voor jou. Om de vragen te stellen die je nog hebt. Om je plan voor te stellen. Om iets te oefenen of uit te proberen binnen de veilige setting van de leergroep. Elk van de deelneemsters krijgt haar vijftien minuten, naar believen in te vullen. Om je basisopleiding tot cirkelvrouw rond te maken. Je te helpen bij het integreren van alles wat je is aangereikt.  

(*) Interesse om je verder te verdiepen en te bekwamen in deze onderwerpen? Tijdens de Deep Dive –de vervolgopleiding voor cirkelvrouwen- bouwen we hierop verder. 

Praktisch

Data:
Momenteel zijn er geen nieuwe data gepland*
Bij interesse: contacteer ons: vrouwencirkelsvzw@gmail.com
Locatie:
Begeleiding:
Inschrijven:
Investering

Onze algemene voorwaarden kan je hier lezen.

* 7 september 2021

Mooie vrouw,
Op Internationale Vrouwendag lanceerden we met veel bezieling Vrouwencirkels vzw.
Er is deze mooie website met inspirerende teksten, een uitgebreide verzameling cirkels op de kaart, een Facebook pagina en een eerste opleiding.
De nazomer nodigt ons uit om nu eerst de vruchten te plukken en die te verwerken alvorens weer verder te gaan. Daarom hebben we besloten om de eerder geplande proeverij en volgende opleiding even te laten rusten.

Wellicht vind je dit spijtig nieuws. Onze oprechte  excuses voor de onvoorziene koerswijziging. Graag willen wij dit werk op een vrouwelijke manier doen, met gratie en gemak. Dit betekent op dit moment dat ons project tijd nodig heeft om organisch te mogen groeien. Die tijd willen wij onszelf en jou graag gunnen.
Hartelijke groet,
Patricia, Tamara, Sandra, Ilse, Lut, Leen