1. Wat in de cirkel wordt gezegd, blijft in de cirkel. Om iedereen een gevoel van veiligheid te geven, spreken we af dat wat er verteld wordt in de cirkel niet door verteld wordt aan anderen. Stel dat een verhaal jou ongelofelijk raakt of inspireert en je het wil delen met anderen, vraag je op het einde van de cirkel aan de betreffende vrouw haar toelating.
 2. Je bent alleen maar verantwoordelijk voor jouw eigen beleving
  We geven geen reactie op het verhaal dat gedeeld wordt, we geven geen oplossingen of zeggen geen troostende woorden.
  Dit is een moeilijke, omdat we dit zo gewoon zijn en tegelijkertijd is dit enorm krachtig en voor mij de kracht van een vrouwencirkel. Doordat je weet dat je niet moet reageren op een verhaal, lukt het veel beter om met bewuste aandacht te luisteren en bewuste aandacht is een groot cadeau voor de verteller. Ook vertrouwen we in de kracht van de vrouw die aan het woord is, de oplossing & kracht voor wat ze vertelt, ligt in haar.
 3. Eén vrouw tegelijk aan het woord
  We geven mekaar de ruimte en de tijd om ons verhaal te vertellen. Omdat stilte ook écht helend kan zijn en dat je soms ook moet zoeken naar woorden of tijd nodig hebt om iets te zeggen, werken we met een praatsteen. Zolang je de steen vast hebt, heb je het woord. Als je klaar bent met praten, leg je de steen terug in het midden van de cirkel.
 4. Het gaat alleen over jou in deze cirkel
  Als je je verhaal vertelt, praat je in de ‘ik-vorm’. Je praat over wat het met jou doet, wat jij voelt…
 5. Alles mag hier zijn, alles is ok
  Sorry is een stopwoord geworden en daarin schuilt iets waardoor we ons eigen neerhalen. Je moet je niet verontschuldigen als je kwaad of gefrustreerd wordt of als je huilt of ineens een lachbui krijgt of … Dat zijn gevoelens en die zijn zo sterk. Zij helpen ons om te helen of geven onze grens aan of maken duidelijk wat onze waarden zijn, …
 6. We zijn allemaal lerende in dit leven en in deze cirkel
  Er bestaat geen ultieme waarheid of dé oplossing. Alleen de oplossing voor jou of jouw mening of kijk op de zaken.
  Als je dit allemaal gelezen hebt, kan dat overkomen als overweldigend, voel dan ook de zachtheid voor jezelf en de anderen als je iets vergeet of … Ik ben er ook om jullie daarin te ondersteunen.

Gelieve niets van deze website te kopiëren of over te nemen zonder vooraf even toelating te vragen. Al mijn teksten zijn met zorg en vanuit het hart geschreven, het voelt niet goed als deze zomaar verspreid worden. Ik dank je alvast voor het respect. Liefs, Sandra