Moet ik iets meebrengen naar een vrouwencirkel?

Je brengt best een dik kussen mee om op te zitten, als je een meditatiekussen hebt, is dat ideaal. Lukt het jou niet om op een kussen te zitten, voorzie ik wel een stoel (laat me dat dan even op voorhand weten). Een dekentje is ook altijd fijn, tijdens een meditatie durft jouw lichaam al wel eens af te koelen doordat je je helemaal ontspant. Je brengt ook best een flesje water mee en een mok voor thee. Ik zorg voor thee, water en gezonde versnaperingen.


Hoeveel kost een vrouwencirkel?

20 euro per persoon. Je kan ook een kaart kopen voor 4 keren aan 70 euro, deze kaart blijft 1 jaar geldig. Wil je ineens een kaart kopen voor een heel jaar, kan dat ook, dan kost het jou 160 euro en is dit voor 10 beurten.


Wat is het verschil tussen een vrouwencirkel en een gesprek met vriendinnen?

Een goede babbel tussen vriendinnen is een wisselwerking, elk doet haar verhaal, je luistert naar mekaar, pikt op mekaars verhaal in, soms komt er wat ventileren bij, soms praat je door mekaar. Heerlijk! Genieten! En oooh zo voedend!

Een vrouwencirkel is ook heerlijk en genieten, het voedt op een andere manier. In een vrouwencirkel gaat het alleen om jou, wat voel jij, wat leeft er bij jou, wat doet het verhaal van een ander met jou, raakt het iets en zoja, wat raakt het dan. In een vrouwencirkel stap je bewust uit de zorgende rol, een patroon dat zo diep is ingeworteld in onze vrouwenrol.

Je blijft bij jezelf, bij jouw gevoel, bij jouw emoties en daarbij toch in verbinding met de andere vrouwen in de cirkel. Als er iemand praat, geef je haar jouw volle aandacht, je luistert met volle aandacht, oordeelloos en wie weet komt er oordeel, wat helemaal ok is en dan is er ruimte om te onderzoeken wat dat oordeel jou zegt en dat kan je ter plekke doen in stilte of het delen in de groep en je kan het nadien doen, thuis. Wat voor jou goed voelt, wat voor jou veilig voelt.
Eén van de basisprincipes van een vrouwencirkel is dat we geloven dat de oplossing en de kracht voor alles wat we tegenkomen in ons leven, in onszelf ligt. Door de tijd te nemen om te stoppen, te voelen en te luisteren naar onze innerlijke stem, komt het vanzelf naar boven.

Mag ik één keer komen naar een vrouwencirkel of moet ik maandelijks aanwezig zijn?

Je mag zeker en vast één keer komen en dat gaat waarschijnlijk al enorm veel deugd doen, maar dan ga je niet de meerwaarde voelen die een vrouwencirkel te bieden heeft. Je moet niet maandelijks komen, maar de meerwaarde voel je wel door op regelmatige basis te komen.

Ik wil me liever niet op voorhand inschrijven, maar voelen de dag zelf of ik er wil zijn. Kan dat?

Ik werk graag met vooraf laten weten of je al dan niet komt wegens praktische redenen. Ons zaaltje is op de bovenste verdieping en vanaf het moment dat ik weet dat iedereen er is, sluit ik de benedendeur (en er is geen bel). Als je merkt dat het vooraf aanmelden voor jou een drempel is en dat je graag in de flow blijft van voelen, is dat voor mij ook helemaal ok. Laat me dat dan gewoon even weten en dan sms’en we gewoon een half uurtje voor het begint, zo weet ik ook of ik om half acht de benedendeur mag sluiten of niet. Soms voorzie ik ook een attentie voor de aanwezige vrouwen en daarvoor is het ook handig om het aantal te weten.

💟

Gelieve niets van deze website te kopiëren of over te nemen zonder vooraf even toelating te vragen. Al mijn teksten zijn met zorg en vanuit het hart geschreven, het voelt niet goed als deze zomaar verspreid worden. Ik dank je alvast voor het respect. Liefs, Sandra